26 de juny 2021

El Projecte Nou Món!

Un cop anunciat el fansub, ens agradaria aprofundir un poc més en el projecte en sí i explicar els plans que tenim pel futur. Si no t'interessa tota aquesta xerrameca de fansub pots saltar-t'ho.

La primera pregunta que hauriem de respondre és: quin és el nostre objectiu. Bé, tot i que el fansub obre ara, la idea va sorgir fa mesos i portem des de l'abril subtitulant episodis.

Si fossim absurdament optimistes per un moment, obviament la resposta seria subtitular tots els episodis des del timeskip, però com ja hem dit sabem que això és massa ambiciós (parlem de +450 episodis) i és molt fàcil dir-ho, però fer-ho és una altra cosa!
Per ara, la nostra meta és completar la Saga de l'Illa dels Homes-Peix (2 arcs). Pensem que és un bon primer pas, cobririem tota una saga sencera, prou llarga per ser la primera (57 episodis) però no tant com les sagues següents, seguiriem des d'on ho va deixar el doblatge i no ens arrisquem tant a deixar un arc per la meitat. Repeteixo, la nostra meta és completar aquesta primera saga i un cop hi arribem ens sentirem satisfets. Un cop haguem assolit aquest objectiu ja veurem on anirem.

En segon lloc, cal dir que no farem l'episodi especial 542, així que no us alarmeu no us esteu saltant un episodi canònic (no és un filler no-canònic). Tampoc farem les pel·lícules, perquè les dues darreres estrenes han estat doblades al català.

D'altra banda, no volem que ningú es quedi amb el dubte de per què tal cosa és així o per què és diferent al doblatge. Per això expliquem el raonament darrere d'algunes traduccions i termes per satisfer la vostra curiositat, ensenyar un poc de més de la sèrie, i que així tots la pogueu gaudir millor, en lloc de deixar-vos amb el nou concepte i el dubte. Curiosament això és una cosa que cap fansub fa, i ens va pareixer interessant. Com ja heu vist hem dit "Homes-Peix" i no "Tritons", hem aprofitat per canviar alguns conceptes que fa anys es van traduir erròneament degut a coses com el desconeixement de la història.

Finalment, hem reunit els covers en català en una sola pàgina per donar més visibilitat al contingut que es crea de One Piece i tenir una mena de "hub" des d'on poder accedir a tots els covers i autors, o descobrir-ne de nous.

Això darrer ja no són plans sino més bé idees i coses que ens agradaria que arribin a passar:
    Col·laborar amb Xarxà Català per donar més visibilitat als episodis subtitulats.
    Fer resorgir la popularitat de la sèrie i animar a la gent a crear més pressió a favor de la continuació del doblatge.
    Fer que, amb el resorgiment de la popularitat, més persones s'animin a editar la Wiki de One Piece Català i que amb sort els nostres subtítols ajudin a ampliar els artícles que hi ha.
    Inspirar a la gent a fer més covers dels openings i cançons!


Aquest fansub, igual que molts altres, dona suport al doblatge en català, per això no distribuirem material llicenciat en català i deixarem d'emetre episodis tan aviat com s'anunciï la seva arribada en català. Per desgràcia no passa gaire sovint i per això existim, per portar el contingut que no porta ningú. A més, un fansub és dels fans pels fans, totalment gratuït i lliure de publicitat.